Gregory Ranch Chardonnay Rows

De la boue

Småskalig produktion av vingårdspecifika viner från Oregon.


...
Travis Todd
Bakgrund

Travis Todd började sin tid i vinets värld på Yellowstone Club i Big Sky, Montana. Under sin tid där blev han befordrad till vininköpare och skötte vinprogrammet. Genom möjligheten att utveckla sin smak genom att smaka några av världens bästa viner, förvandlades passionen för att vässa smaksinnet till en närmast besatt jakt på att ta reda på hur man kan framkalla smak och arom från jord till flaskan. En resa till Pinot Camp 2014 öppnade hans ögon för de fantastiska förutsättningarna i Oregon. Efter den resan arbetade han en skörd och blev förälskad i arbetet. Han och hans fru Tess gjorde Oregon till sitt hem 2017 och under de närmaste fem åren gick han från källarassistent till huvudvinmakare på ett av de största vinproducenterna i Oregon.

De la boue började som ett passionsprojekt 2019 med 150 lådor och har vuxit till en heltidsverksamhet. Travis sköter den 5 hektar stora ekologiska vingården, gör vinet och hämtar frukt från våra vingårdspartners. 2021 lämnade han sitt jobb för att på heltid ägna sig åt de la boue.


Vingårdarna

Innästlat i bergskedjorna som sträcker sig från Stilla Havet och inåt land ligger Gregory Ranch, en 10 hektar stor vingård i Yamhill-Carlton AVA. Chardonnay växer längs en västvänd sluttning.

För att ta hjälp av den naturliga topografin odlas Pinot Noir-druvor på fyra distinkta exponeringar. Den största delen ligger i en sydvänd riktning. De La Boues frukt kommer från Block 1, klon AS2 (eller 828 eller ASW2). Block 1 är sydostvänd och ger utmärkt tidigt morgonljus på rankorna, samtidigt som druvorna förblir skyddade från eftermiddagsvärmen.

All chardonnayfrukt kommer från Block 7, klon 76. Odlad på en höjd av 137 meter är detta en utmärkt plats för att odla Chardonnay. Marinsedimentära jordar ger en underbar bas för utvecklingen av komplexa smaker medan den nattliga temperatursänkningen från kustens påverkan bevarar fräschör och syra i druvorna.

Sedan planteringen 2007 har Gregory Ranchs följt biodynamiska program för att producera den bästa möjliga Chardonnay och Pinot Noir.

I en forntida vulkankrater mitt i Van Duzer-korridoren utsätts Temperance Hill för en marin påverkan varje eftermiddag. Detta är verkligen en speciell plats att odla druvor. Vulkaniska jordar möjliggör perfekt näring, medan eftermiddagsvindarna från kusten skapar tjockare skal och mindre bärstorlek - vilket hjälper till att skapa viner med kraft och intensitet.

De La Boue är stolt över att lägga sitt namn till en lång lista av imponerande producenter som arbetar med denna vingård.

Vingården "The Pines" vätter mot sydost längs med Mill Creek nära The Dalles i nordöstra Oregon. Siltiga lerjordar ger den grovgrund för att behålla vattnet i jorden i det torra och varma klimatet här. Columbia River är motorn som driver vädret och reglerar temperaturen.

Vingården innehåller Zinfandel-rankor som är planterade på slutet av 1800-talet och Lonnie Wright planterade Syrah här 1994. Det heta, torra klimatet är utmärkt för att odla Syrah, och Lonnie har odlat druvor på The Pines sedan 1982.

Läs mer på https://www.thepinesvineyard.com/

Belägen mellan 210 och 240 meter över havet, lutar den östvända vingården något norrut, vilket bevarar syran i druvorna när frukten kämpar för att mogna.

Vulkanisk basalt blandad med lösjord, även kallad Laurelwood-jord, är fördelad över en forntida flodbädd ger den balansen av mängden vattenretention under torra år och dränering under ogynnsamt våta förhållanden.

Planterad med en blandning av Dijon och Pommard-kloner 1998 och noggrant odlad av Travis med ekologiska metoder sedan 2021.